huggtand.se

7Nov/09Off

World Painted Blood

WPB_500Igår fick jag hem min kopia av World Painted Blood. Senaste skapelsen från ett av mina favoritband, Slayer. Jag försökte hålla mig när jag såg att ett recensions exemplar hade läckt ut, men klarade inte av det och lyssnade lite redan förra veckan. Men igår var första gången jag lyssnade igenom den ordentligt.

WPB håller, i mitt tycke, inte riktigt samma klass Christ Illusion, men det är fan inte långt ifrån. Tyckte ljudbilden var bättre på Christ och hela skivan hade mer thrash över sig. Dock har jag hittat tre guldkorn på nya skivan, Unit 731, Americon och Pshychopathy Red.

Unit 731 är nog min favorit, mest pga ämnet den behandlar. De flesta känner ju till Josef Mengele och hans experimentet under andra världskriget men få i västvärlden vet att Japsarna var minst lika grymma och mellan åren 1937-1945 dog mer 10 000 människor, mest Kineser och Koreaner, i forskning för att ta fram massförstörelsevapen och för att ta reda på hur mycket påfrestningar av diverse slag människokroppen klarar av. Chefen för Enhet 731 klarade sig undan att bli anklagad för krigsbrott i utbyte mot att Amerikanerna fick ta del av forskningen och, om jag inte minns fel, har Japan fortfarande inte gått ut med en officiell ursäkt till offrens familj och därav är det fortfarande en infekterad fråga i Asien.

Köpte versionen med DVDn Playing With Dolls, men har inte sett den än. Får väl återkomma och berätta om den var värd den extra 50-lappen.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ledsen, kommentering är avstängd.

Trackbacks är inaktiverade.