huggtand.se

7Nov/09Off

World Painted Blood

WPB_500Igår fick jag hem min kopia av World Painted Blood. Senaste skapelsen från ett av mina favoritband, Slayer. Jag försökte hålla mig när jag såg att ett recensions exemplar hade läckt ut, men klarade inte av det och lyssnade lite redan förra veckan. Men igår var första gången jag lyssnade igenom den ordentligt.

WPB håller, i mitt tycke, inte riktigt samma klass Christ Illusion, men det är fan inte långt ifrån. Tyckte ljudbilden var bättre på Christ och hela skivan hade mer thrash över sig. Dock har jag hittat tre guldkorn på nya skivan, Unit 731, Americon och Pshychopathy Red.

Unit 731 är nog min favorit, mest pga ämnet den behandlar. De flesta känner ju till Josef Mengele och hans experimentet under andra världskriget men få i västvärlden vet att Japsarna var minst lika grymma och mellan åren 1937-1945 dog mer 10 000 människor, mest Kineser och Koreaner, i forskning för att ta fram massförstörelsevapen och för att ta reda på hur mycket påfrestningar av diverse slag människokroppen klarar av. Chefen för Enhet 731 klarade sig undan att bli anklagad för krigsbrott i utbyte mot att Amerikanerna fick ta del av forskningen och, om jag inte minns fel, har Japan fortfarande inte gått ut med en officiell ursäkt till offrens familj och därav är det fortfarande en infekterad fråga i Asien.

Köpte versionen med DVDn Playing With Dolls, men har inte sett den än. Får väl återkomma och berätta om den var värd den extra 50-lappen.

28Sep/09Off

Skivställ

Ända sedan jag för ca. 3 veckor sedan köpte min nya stereo har jag retat mig på att skivan jag spelar bara ligger på cd-spelaren och skräpar. Jag behövde någon sorts stativ för skivan så jag började leta runt men hittade inget bra och la helt enkelt ner planerna. Fast när jag för ett par dagar sedan slösurfade på saker till iPhone hittade jag iPhone Paper Clip Stand och ett ljus gick upp, jag kan göra en likadan fast aningen större och det borde funka. Så jag gav mig iväg på jakt efter material och försvunna verktyg.

"Råmaterialet"  - en metalbit som håller ihop påsar. Har en massa på jobbet.
IMG_0049

Första böjarna.
IMG_0042

Andra omgången av tänger, svordomar och blod.
IMG_0043

Då var grundutförandet klart, sedan kapade jag bara av lite av "stoppen" som håller skivan på plats och klädde bottendelen med lite gammal krympslang jag hittat i jakten på mina verktyg.
IMG_0045

Som ni ser funkar den utmärkt och när den står på stereon ser det ut som den skulle vara serietillverkad för ändamålet!
IMG_0046 IMG_0048

Det var allt för denna gången.